kerítésbontás

2021.05.21. 16:36

Felszabadult a Balaton-part Széplaknál

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő és Lengyel Róbert Siófok polgármestere pénteken közösen – jelképesen – bontotta le az egykori Nehézipari Minisztérium üdülője előtti területet elzáró régi, rozsdás vaskerítést.

Koszorus Rita

- Lebontottuk a „széplaki vasfüggönyt”– fogalmazott Witzmann Mihály. – Ez nem érhet fel természetesen a vasfüggöny 32 évvel ezelőtti ledöntésével, de biztos vagyok benne, hogy a balatonszéplakiakat elégedettséggel tölti el, hiszen hosszú évek óta jogos igényük volt.

A politikus néhány hete számolt be arról, hogy tárgyalásai a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Vagyonkezelő Zrt.-vel sikerre vezettek és a siófoki önkormányzat ingyenesen használatba kapta a vízparti területet.

Ezzel átjárhatóvá vált a Balaton-part egészen a Cinege pataktól, a Hotel Azúrig, ezzel pedig folyamatossá vált az Ezüstparti sétány.

- Szemben a baloldal hazugságaival a kormány nem szűkíti a Balatonhoz való hozzáférést – szögezte le a térség országgyűlési képviselője. – Ehelyett a soha nem látott mértékű strandfelújításokhoz hasonlóan ingyenesen ad vissza vízparti területeket.

Egy évvel ezelőtt keresték meg a környéken élők Witzmann Mihályt, hogy jelezzék neki: több évtizede hiába próbálkoztak azzal, hogy elérjék a kerítés lebontását. A politikus magára vállalva a feladatot tárgyalásokba kezdett a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt.-vel, s a közös ügy most megvalósult.

A területen már megkezdődött a tereprendezés, Lengyel Róbert polgármester, a helyszínen elmondta: sétánnyá alakítják az államtól kapott területet.

Hasonló sikeres önkormányzati használatbavétel már korában történt a képviselő körzetében, akkor Balatonőszöd kapott vissza vízparti területet az államtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában