kék hullám

2021.05.24. 15:30

Júliusban kiderül, melyik balatoni strandok kapnak zászlót

Már jelentkezhetnek a balatoni önkormányzatok a Kék Hullám Zászló strandminősítésre. Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke elmondta: közel húsz éve minősítik a vízpartokat, és egyre színvonalasabb strandokkal találkoznak a helyszíni szemle során.

Góz Lilla

Fürdõzõk a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Hozzátette: negyven szempont alapján vizsgálják a strandokat a szövetség mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki nemzeti Park munkatársai.

A helyszíni bejárások az iskolai tanítási szünet kezdete után, június második felében zajlanak majd, és július első napjaiban adják át a minősítéseket az érintetteknek. Több különdíj is gazdára talál majd az eredményhirdetéskor.

A minősítés során a bizottság vizsgálja a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát, a tájékoztató táblák meglétét. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra is odafigyelnek. Vizsgálják majd a strandi vendéglátóhelyek színvonalát és egyéb szolgáltatásokat is. Idén az elmúlt évekhez hasonlóan újra egytől öt csillagig kapnak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely színvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában