fejlődés

2021.05.26. 15:34

Közösen fejlesztenének a tudományos parkban

Tizenötmilliárd forintból épülhet tudományos és innovációs park Kaposváron, jelentette be Szita Károly polgármester a városházán tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Marosi Gábor

A park létrehozásáról konzorciumi szerződést kötött a kaposvári önkormányzat és az Óbudai Egyetem. Szita Károly elmondta: kedvező kormánydöntés esetében, 2022 tavaszán indulhat el az építkezés a Keleti Ipari Parkban egy hat hektáros területen, ahol négy gyártócsarnokot húznak majd fel.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte: az egyetem és a kaposvári önkormányzat még március elején nyújtott be elő-pályázatot, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitívan értékelt. Az elmúlt napokban pedig beadták a megvalósítási tanulmányt és üzleti terveket is. Kovács Levente kiemelte: a parkban csaknem nulla energiaigényű, magas szintű információs és kommunikációs technológiai, továbbá intelligens vezérléstechnikai eszközökkel felszerelt úgynevezett okosépületekben különleges és speciális festékanyagokkal végeznének kutatásfejlesztést.

Ezek is érdekelhetik