prédikátor a konyhában

2021.05.05. 14:00

Megmutatta a kaposvári lelkésznő, ki a főnök a konyhában

Kötényre cserélte a Luther-kabátot hétfőn este Pongráczné Győri Boglárka kaposvári evangélikus lelkész.

Marosi Gábor

Forrás: RTL Magyarország

Fotó: TULOK[]ANDRAS

A prédikátor az egyik kereskedelmi televízió főzőműsorában, a Konyhafőnökben szerepelt hétfőn este. Főztjével elkápráztatta a háromtagú, köztük két Michelin-csillagos zsűrit, Rácz Jenőt és Sárközi Ákost. A kaposvári lelkipásztor egy igazán különleges ételt, zöldfűszeres báránygerincet készített, melyet zellerkrémmel, belugalencse-körettel, paradicsomszósszal és marinált zöldségekkel tálalt. A nem éppen hétköznapi fogás mindösszesen harminc perc alatt készült el.

– Szerettem volna, hogy a munkám is megjelenjen az ételben – utalt a bárányra Pongráczné Győri Boglárka. – Vannak olyan helyek, ahol nem ismerik a női lelkészeket, esetleg előítéleteik vannak az egyházzal kapcsolatban, ezt a sztereotípiát szeretném „ledönteni”, ezért is jelentkeztem a műsorba. Szeretném, ha minél többen látnák azt, hogy a lelkész sem más ember és sok minden iránt érdeklődik. A mi a családunk például a főzős műsorokat szereti.

A Konyhafőnök nagyon sok évadát megnéztük már közösen a férjemmel, Mátéval, illetve fiunkkal, Lázárral. Amikor a műsornak a VIP változata volt a tévében, akkor Máté mindig biztatott, hogy jelentkezzek én is. Aztán valahogyan nem foglalkoztam ezzel, mert más elfoglaltságaim voltak. Januárban viszont az egyik közösségi oldalon előbújt egy felület, ahol lehetett regisztrálni a műsorra. Ezt megmutattam a férjemnek, aki megint csak biztatott, hogy jelentkezzek, én pedig megtettem – mondta a lelkész.

Pongráczné Győri Boglárka kiemelte, családja is egyfolytában zsűrizi az ételeit. Lázár fia például gyakran használja azt a kifejezést, hogy „A főztöd textúrája nagyon ízletes”.

– Szinte a mindennapjaink részévé vált a műsor, nagyon szeretjük nézni – folytatta. – Az egyik zsűritag, Fördős Zé gasztroblogger receptjeit gyakran elkészítem otthon. Amikor összeköltöztünk Mátéval, akkor mindig azokat az ételeket főztem, melyeket nagyanyámtól, édesanyámtól tanultam, illetve azt az ízvilágot, amit a férjem hozott otthonról. Egy idő után azonban szerettünk volna új ételeket is kipróbálni, így kezdődött el a főzési program nálunk, amelybe a gyerekek is bekapcsolódnak – mondta el a kaposvári lelkipásztor.

Pongráczné Győri Boglárka kiemelte: a népszerű televízió-műsor felvételekor csak három ember előtt kellett szerepelnie, mégis nehezebb volt kiállni eléjük, mint nagyobb ünnepekkor 250 embernek prédikálni a templomban. Hozzátette: ennek ellenére próbált összpontosítani és nyugodt maradni, a zsűri tagjai pedig nagy nyitottsággal fogadták, és három igennel tovább is juttatták a következő adásra.

Fotó: RTL Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában