névadó

2021.05.17. 11:45

Mesével emlékeztek Fésűs Évára a kicsik Taszáron

A taszári általános iskola névadójának, a két esztendeje elhunyt, Kossuth-díjas Fésűs Éva 95. születésnapjára emlékeztek meg az intézmény tanulói és dolgozói az elmúlt napokban. A meseíró, 1926. május 14-én született Cegléden, az ötvenes évektől élt Kaposváron.

Marosi Gábor

A taszári iskolában Fésűs Éva Témahetet tartottak. A tanulók megismerkedhettek az írónő életével, munkásságával, varázslatos meséivel és verseivel. Műveihez kapcsolódóan szövegértési, szépírási és rajzversenyt is rendeztek az iskola alsó és felső tagozatosainak.

A meseíró születésnapjára a taszári Napsugár óvoda nagycsoportosai is készültek, az író „Csupafül” vidám versével, és a róla szóló dalocskával. Az iskola harmadik osztályosai „Az ötpettyes katica” című mesét játszották el, az önzetlen jóságról tartottak szép bemutatót.

Az előadás után Faludyné Kiss Szilvia intézményvezető születésnapi virágcsokrot, az alsó tagozatos diákok mesefigurákat ábrázoló, saját készítésű bábokat helyeztek el az iskola bejáratánál található Fésűs Évát ábrázoló mellszobornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában