tavaszi zsongás

2021.05.31. 09:00

Nyolcvanezer virág került a földbe Kaposváron

A végéhez közeledik a virágosítás Kaposváron. A szakemberek 3100 négyzetméternyi felületen csaknem nyolcvanezer tő egynyári virágot ültetnek el két hét alatt.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Az árnyékosabb helyen lévő ágyásokba vízvirág és begónia kerül, a naposabb területekre pedig kék és piros salvia, petúnia, valamint bársonyvirág. Dombos Borbála Regina, a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KAVÜ) kertészeti csoportvezetője elmondta: a virágosítás nem egyszerű tervezési munkálatai már az előző évben elkezdődtek. Figyelni kell a színharmóniára és arra, hogy az elültetett növények jól illeszkedjenek a környezetbe.

A szebbnél szebb virágokat általában minden évben a jól megszokott területekre ültetik ki. A Berzsenyi parkban több helyszínen is pompáznak a növények, de jut belőlük a 67-es út Berzsenyi utcai szakaszán lévő sávelválasztókhoz, a Bethlen téri körforgalomhoz és a Noszlopy utcába is. Utóbbi helyen egyelőre még árvácskák vannak, de hamarosan oda is egynyári virágokat ültetnek el.

Dombos Borbála Regina hangsúlyozta: a virágosítást jó pár hét csúszással tudták elkezdeni, a tavaszi időjárás egyáltalán nem kedvezett az ültetésnek. Korábban a reggeli fagyok akadályozták a munkát, most pedig a nagy mennyiségű csapadék miatt nehezen lehetett rámenni a területekre. A korábbi években május végére már minden virág a helyére került, idén azonban várhatóan csak június elejére végeznek. A kertészeti csoportvezető hozzátette: a parkok gondozása is bőven ad munkát, az esőzések miatt gyakrabban kell kaszálni a zöldterületeket.

Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában