volt dolguk bőven

2021.05.25. 12:24

Több mint negyvenszer riasztották a somogyi tűzoltókat a hosszú hétvégén

Negyvenháromszor riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt négy napon. Öt tűzesetnél és harminchat műszaki mentésnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig két téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba. A vasárnapi szélsőséges időjárás okozta viharkárok miatt tizenhét kárhelyszínre vonultak a tűzoltók.

Sonline

Pénteken két akácfa dőlt meg Berzencén a Vadaskerti utcában. A fákat a helyi önkéntes tűzoltók létráról, motorfűrésszel eltávolították.

Kapoly külterületén egy fa dőlt az útra, amely veszélyeztette az arra közlekedők biztonságát. A tabi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Szombaton egy személyautó és egy kisteherautó karambolozott Balatonlellén, a Tabán utca és a Szent Imre utca kereszteződésében. A balesethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A két autóban összesen négyen utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy családi ház tárolója égett Vízváron, az Ady Endre utcában. A helyszínre a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Vasárnap tizenhétszer riasztották a tűzoltókat, az országon átvonuló vihar miatt. Jellemzően közúti forgalmat, épületeket veszélyeztető kidőlt fákról és nagyméretű leszakadt faágakról érkeztek bejelentések.

Hétfőn egy nagy méretű fa, tizenöt méteres ága szakadt le a Kaposfüredet és Toponárt összekötő úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba hajtott, majd a tetejére borult egy gépkocsi hétfő délután, a Nagybajom és Jákó közötti út 5-ös kilométerszelvényénél. A vezető ki tudott szállni járművéből, amelyet a kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak. A sofőrt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Fotó: Tab ÖTP, Kadarkút ÖTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában