rendőrismeret

2021.06.10. 17:30

A bilincs és a gázspré is előkerült a tinik desedai versenyén

Útravaló címmel az SMRFK diákoknak szervezett versenyt csütörtökön a toponári Fekete István Látogatóközpontnál. Bilincs, gumibot és gázspré: tárgyfelismerés is színesítette az izgalmakban bővelkedő desedai megméretést, ahol hat csapat gyűjtötte a pontokat.

Harsányi Miklós

A diákcsínyből idővel könnyen bűncselekmény lehet: a szervezők erre is felhívták a 13-14 éves kamaszok figyelmét. Így súlyos következménye lehet a verekedésnek, az internetes zaklatásnak vagy épp annak, ha valaki társától elemeli a mobiltelefont. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: hat, egyenként három fős csapat mérte össze tudását a 12 állomásos pályán.

– A diákoknak a tanévben feladatlapokat küldtünk ki, s a legjobb hat csapat vett részt a mostani megméretésen – mondta Jávorszkyné Molnár Magdolna alezredes, az SMRFK bűnmegelőzési osztályvezetője. – A szennai, a siófoki, a marcali, a fonyódi és a csurgói tanulókon kívül barcsi csapat is bizonyította tudását.

Ügyességi verseny részegszemüvegben, szellemi vetélkedő, s puzzle is szerepelt a feladatok között, s azt is értékes pontokkal díjazták, ha a tinik személyleírás készítésben jeleskedtek. A Kovács Lóránt, Rózsás Viktor és Moldoványi Kristóf alkotta csokonyavisontai Drávamenti általános iskola csapata egymás után pillanatok alatt beazonosította a tárgyakat. Bilincs, gázspré, forgalomterelő bólya és térfigyelő kamera: az eszközök pontos neve, akárcsak rendeltetése, újabb pontokat jelentett a dél-somogyi triónak. Ennél a fordulónál kiemelkedő teljesítmény nyújtottak.

– Ennyi rendőrségi felszerelést még nem láttam – mondta mosolyogva Kovács Lóránt. – Izgalmas a verseny és az különösen tetszik, hogy ilyen sok féle feladatot kaptunk. Nagyon kell figyelni, nem akarunk téveszteni, minél jobb helyen szeretnénk végezni. Örülök, hogy eljöhettünk, ha máskor is rendeznek ilyen versenyt, azon is szívesen részt vennénk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában