tanulás

2021.06.21. 18:00

Ghánából is jöhetnek hallgatók Kaposvárra

Hallgatói toborzóirodát nyitott Ghána fővárosában, Accrában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

T. B.

Gyuricza Csaba, az egyetem rektora a csütörtöki megnyitón hangsúlyozta, hogy a létesítmény megnyitásától azt várják, hogy megélénkül majd az afrikai, ghánai fiatalok beiskolázási tevékenysége. A magyar felsőoktatási intézményt pedig nemzetközivé válásában segíti az új toborzóiroda.

Az egyetem vezetése a minőség és a versenyképesség javítása mellett arra törekszik, hogy a nemzetközi hallgatói arány elérje a 20 százalékot. A tanácsadóirodát a Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központjával együtt Priscilla Karley vezeti és koordinálja majd, aki a MATE egykori hallgatója – hangzott el a megnyitón, amelyen Szabó András, Ghána magyarországi nagykövete is részt vett, valamint Lawrence Tetteh, aki hazánkban végezte tanulmányait, jelenleg az ösztöndíjasok nemzetközi referense Ghánában.

Gyuricza Csaba látogatást tett az agrárminiszternél, valamint a Council for Scientific and Industrial Research kutatóintézet főigazgatójával is tárgyalt a MATE jogelőd intézményével korábban megkezdett kutatócsere-programról, valamint mintafarm létrehozásáról.

Jelenleg 102 országból, 1994 hallgatóval büszkélkedhet a MATE, közülük 323 afrikai, 42 hallgató Ghánából érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában