fejlesztések

2021.06.08. 11:23

Támogatja a kormány kaposvári beruházásokat

Kaposvár és a Zselic gazdaságának újraindításáról és a somogyi megyeszékhely újraiparosításáról beszélt Gelencsér Attila országgyűlési képviselő keddi, napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben.

Sonline

Fotó: Koszorus Rita

A térség országgyűlési képviselője elmondta: választókerülete több területén is folyamatban van a gazdaság újraindítása. – Kaposvár befektetőbarát város, a jó megközelíthetőség mellett kiváló munkaerővel, jó üzleti környezettel, beruházásösztönző helyi támogatásokkal, megújuló energiaforrásokkal, magas színvonalú szolgáltatásokkal rendelkezik. Az iparterületekre és az ipari parkokra túlkereslet van, ezért egy 170 hektáros területen újabb ipari parkot szeretnénk nyitni.

Gelencsér Attila elmondta: a Rheinmetall hadiipari gyár már jelezte igényét egy tízhektáros területre Kaposváron, későbbi terveik szerint pedig újabb tíz hektáron terjeszkednének. – Májusban adtuk át a Kométa 99 Zrt. 1,4 milliárd forintból épült melléktermék-feldolgozó üzemét a városban. Ezzel a társaságnál 870 ember munkahelye válik biztossá. Büszkék vagyunk a Magyar Cukor Manufaktúrára, hiszen egy piacvezető cég, amely olyan termékeket állít elő, melyek a világ számos országában megjelennek a polcokon. Hétfőn pedig arról számoltunk be, hogy a Şişecam, Törökország egyik legnagyobb múltú ipari cégcsoportja zöldmezős beruházásként Kaposváron építi meg a vállalat első európai üveg csomagolóanyag üzemét.

A politikus kiemelte: 2022-ben a kormánynak több mint 7 ezer milliárd forint áll majd a rendelkezésére, és az a cél, hogy Kaposvárra ebből több tíz milliárd forintnyi összeg kerüljön. – A legnagyobb cél az, hogy az ipari infrastruktúra fejlesztésével idevonzzuk a befektetőket-fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki a helyi idegenforgalomról is beszélt: a járványt megelőzően dinamikusan növekedett és 2019-re meghaladta a 150 ezret a Kaposváron és a Zselicben eltöltött vendégéjszakák száma. A helyi turizmus számos család megélhetését biztosítja, és új munkahelyeket is teremthet. Célunk nem lehet kevesebb annál, hogy Kaposvár és a Zselic legyen a Balaton és a Dráva közötti területen kialakuló turisztikai tengely vezető desztinációja – mondta Gelencsér Attila.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta, hogy a jövő évi költségvetés az újraindítás költségvetése lesz, melyben a munkahelyek megőrzése és újak teremtése kiemelt szerepet kap.

-A kormány, ahogy eddig, úgy a jövőben is támogatja a kaposvári beruházásokat és fejlesztéseket – mondta Tállai András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában