Minden napra Balaton

2021.07.30. 10:00

Megújult Balatonmáriafürdő központja

Az idén kétnaposra szervezett Mária Napok keretében szombaton tartották meg a XXXVII. Fúvószenei Találkozót, amely reggeltől estig zenét biztosított a település lakóinak és az ide látogató turistáknak. Vasárnap estére is jutott az örömből a Balaton-parti településen.

Turbéki Bernadett

A rendezvényen szombaton este Balatonmáriafürdő ifjú polgáraivá fogadták az elmúlt év során született öt kisgyermeket. Átadták a Balatonmáriafürdőért kitüntető címeket is, amelyet az idén Újságh Andrea óvodavezető, Greffer József nyugalmazott marcali tűzoltóparancsnok ezredes és Varga Imre egykori képviselőtestületi tag vehettek át.

Vasárnap estére is jutott az örömből a Balaton-parti településen. Összesen 350 millió forint saját erőből, minimális kölcsön igénybevételével készült el Balatonmáriafürdő központjában a Rákóczi utca felújítása. Víz- és gázhálózat korszerűsítését végezték el az utcában, és az elektromos áramot is az újonnan fektetett földalatti hálózat szállítja már. A kétoldalt térkővel és esővíz-elvezetéssel ellátott aszfaltos utat vasárnap este adták át.

– Az elkészült fejlesztés a vágyott településképhez tesz hozzá – mondta ­Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere. – A Rákóczi utca amolyan sétálóutca jelleget öltött. A következő ütemben a csatornapart környékét szépítjük meg a Rákóczi utcai hídtól egészen a Keszeg utcáig, majd a harmadik ütemben a körforgalomtól a Vilma közig terjedő szakaszt igazítjuk a modern településközponthoz – tette hozzá a polgármester.

A megújult utcában kerékpáros pihenőhelyek, padok, és egyéb utcabútorok kaptak helyet, amelyet utcabállal ünnepelhettek a balatonmáriaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában