bőszénfa

2021.07.11. 07:00

Áll a víz az udvarban a vízelvezetési munkák után

Kialakították az új vízelvezető rendszert a településen az elmúlt hetekben. Ez jelentős fejlesztés a falu életében, de nem mindenki elégedett maradéktalanul.

K. G.

A munkálatokkal a Dózsa György utcában az eredeti járdaszintet 12 centivel megmagasították, de ez váratlan nehézséget okozott a portáján, állította Harag János. Elmondása szerint azóta áll a víz az udvarában, a nagykapu és a kiskapu nem működik, személyautóval nem tud beállni az udvarába. A nyugdíjas férfi szerint csak 15 négyzetmétert kellene lebetonozni, hogy kifolyjon az udvarából a víz, ezt ő is megcsinálná, de a lakatosmunkákat nem szeretné a saját költségén elvégezni a kapuin. Azt állította, hogy a kivitelező nem ismerte el a hibáját.

A munkák még nem fejeződtek be, és az esetlegesen felmerülő problémákat megoldják, reagált a felvetésre azonnal a település vezetője. – A vállalkozóval történt egyeztetés után a kivitelezés folytatódik, mondta Nyitrai István, Bőszénfa polgármestere, aki szerint meg kellett emelni a járda szintjét, mert nem volt más megoldás. De ott, ahol ez gondot okozott, hamarosan kijavítják a hibákat. A csatornákat bekötötték a rendszerbe, és csak néhol lépett fel olyan probléma, hogy a szennyvíz kivezetése gátolja a belvíz elvezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában