diplomaosztó

2021.07.02. 17:00

Közel félezren vehették át diplomájukat Kaposváron

Közel félezer fiatal vehette át diplomáját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusán pénteken. A legtöbben oklevelükkel a kezükben szeretnék a munkaerőpiacon kamatoztatni a megszerzett tudásukat.

Góz Lilla

Elmaradt idén a családdal, barátokkal való közös fotózás a diplomaosztó előtt, viszont a rég nem látott csoporttársak ölelése, üdvözlő puszija nem maradt el. – Annyira jó találkozni a barátokkal, emlékként most készítettünk egy közös képet mindannyiunkról – mondta el Kiss Donatella.

 

Az eskütételt követően közel félezer fiatal vette át diplomáját, akik a négy kar 28 szakán kezdték meg tanulmányaikat korábban. – Minden egyetem életében a legnagyobb ünnep az, mikor a végzősök átveszik diplomájukat és az itt szerzett tudással felvértezve elindulnak az életbe – kezdte köszöntőjét Kovács Melinda, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tudományos és minőségbiztosítási rektorhelyettese. Kiemelte: minden elismerése a hallgatóké, hogy a pandémia alatt is sikeresen vették az akadályokat. – Büszkék vagyunk Önökre, hogy a nehéz körülmények között sem adták fel, tudtak rugalmasan reagálni nap mint nap az újabb kihívásokra – jegyezte meg Kovács Melinda. A rektorhelyettes elmondta: bízik abban, hogy minél több végzős fiatal a régióban vállal munkát, segítve így megyéjük gazdasági fejlődését. – A tudás mellett szerettünk volna adni emberi tartást, tisztességet és biztos alapot az értelmiségi léthez, amely kötelezettséget jelent azzal a közösséggel szemben, amelyben élünk – emelte ki Kovács Melinda, aki a továbbtanulás fontosságát is hangsúlyozta az ünnepségen.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy több száz fiatal vehette át diplomáját Kaposváron. – Közös célunk egy még élhetőbb várost, országot építeni, amely napról napra a tudásunk, erőfeszítéseink és közös tervezésünk, cselekvésünk által formálódik – mondta a polgármester. – Ez Önök nélkül nem fog sikerülni, remélem, hogy a városban élnek, dolgoznak és alapítanak családot – tette hozzá Szita Károly.

Hagyomány már, hogy az ünnepségen adják át az egyetem egykori oktatójáról elnevezett Geszti Szilárd Alapítvány ösztöndíját. – Tizedik alkalommal adtuk át az oklevelet, emlékplakettet és a 150 ezer forintos ösztöndíjat annak a fiatalnak, aki a Gazdaságtudományi karon tanult és kiemelt munkát végezett – mondta el Borbély Csaba kuratóriumi elnök. Hozzátette: a díjjal egykori kollégájuknak állítanak emléket, aki tragikus balesetben fiatalon elhunyt. Idén Gőbel Rebeka örülhetett az elismerésnek. – Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, az élelmiszer-pazarlással kapcsolatosan írtam a szakdolgozatomat és ezt a munkát folytatom tovább – mondta el a kereskedelem és marketing szakos diplomás fiatal.

Merre tovább a diploma után?

Jakab Gabriella: –Tanító szakon végeztem és nagyon örülök, hogy négy éve a Kaposvári Egyetemet választottam, mert nagyon jól éreztem magam itt. A koronavírus járvány sajnos csaknem két év élményeit elvette, de előtt számos közös programon vettünk részt, aki összekovácsolta a csapatot. Szeptembertől a kadarkúti általános iskolában kezdek tanítani és decemberben újra államvizsgázom, mert levelezőn végeztem az óvodapedagógus szakot is.

Patkó Sándor: – Mezőgazdasági mérnök szakon végeztem, szerencsére a tanulmányaim vége fele jött a járvány és kevésbé okozott nehézségeket, mint például az elsős hallgatóknak. De nagyon örülök, hogy végeztem és sikerült felnőtt fejjel munka mellett lediplomáznom. Továbbra is a saját vállalkozásomban dolgozok, tököt termesztek Fejér megyében Alapon.

Kiss Donatella: – Nagymarosról érkeztem és a művészeti karon látványtervezőnek tanultam. Nagyon kedves, családias légkör fogadott itt. A járvány kicsit megnehezítette a tanulmányaimat, de mindent megtettem azért, hogy szép eredményekkel zárjam le a négy évet. A Csiky Gergely Színházban dolgozhattam asszisztensként, ahol sokat tanultam Cselényi Nórától és a jövőben próbálok a szakmában elhelyezkedni.

Videó: Orbán Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában