vöröskereszt

2021.07.04. 09:00

Önkéntesek járvány idején: a munkájuk elismerést érdemel

MW

Önkénteseit köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat Somogyi Mentőszervezete. Összesen több mint 40-en vállalták 2020 novembere és 2021 júniusa között, hogy a szabadidejüket feláldozva segítik a mentőszolgálat diszpécsertevékenységét.

Az önkéntesek feladata a tesztelésre váró emberek telefonos értesítése volt a tesztelés időpontjáról, valamint tájékoztatásuk a fontosabb tudnivalókról. A legtöbben home office-ban dolgoztak, és emellett vállalták a feladatot, illetve volt köztük olyan is, aki azért keresett elfoglaltságot, mert saját munkáját nem tudta a járvány miatt folytatni. Az önkéntesek toborzását a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete végezte, a szakmai iránymutatást pedig az Országos Mentőszolgálat helyi szakemberei adták. Nagy segítség volt ez a Kaposvári Mentőállomásnak, hiszen így nem a mentés­irányítást vagy a betegszállítás irányítását terhelték ezek a diszpécserfeladatok.

Az önkénteseket köszöntő ünnepségen Sótonyi Tiborné, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Börzöli Zoltán megyei vezető mentőtiszt elmondta: nagyra értékelik az önzetlen segítséget, a feladatra jelentkezők hónapokon át tartó helytállását. A két szervezet oklevelekkel, emlékplakettekkel és vendéglátással köszönte meg az önkéntesek munkáját – akik közül mindenki azzal búcsúzott: ha ismét szükség lesz ránk, keressetek bátran!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában