Helyi közélet

2021.07.22. 17:26

Szavaztak a képviselők a berényi harangszó ügyében

A múlt héten nagy port vert fel a médiában, hogy a kora reggeli harangszó és a kakasok kukorékolása miatt beadvánnyal fordultak az ott nyaralók a balatonberényi önkormányzathoz.

K.G.

Azóta az ügyben fejlemények történtek, mert az önkormányzat képviselő-testülete a harangszó ügyében rendkívüli nyilvános ülését tartott. A jelenlévők egyhangú, 6 igen szavazatával fogadtak el egy határozatot. Erről közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe. Eszerint a képviselő-testület rendkívüli megdöbbenéssel és sajnálattal vette tudomásul, hogy „a Balaton zöld sarkaként” emlegetett Balatonberény nem a rendkívüli természeti értékei, épített és kulturális öröksége, és turisztikai attrakciói okán került be a híradásokba. Méltatlannak és rendkívül károsnak tartják azokat a nagy nyilvánosság előtt megjelenő véleményeket, amelyek – gyakran teljesen alaptalanul – szembe próbálják állítani egymással község lakóit és az ott nyaraló vendégeket. Ezért a képviselő-testület ezúton is kifejezte elkötelezettségét a község kulturális, történeti, vallási hagyományai megőrzésében. Felhatalmazták a polgármestert, hogy tegyen meg mindent a település jó hírének helyreállításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában