életfa

2021.08.30. 17:30

Apró falevelek jelzik a gyarapodó közösséget

A harmadik bronzból készült életfát is felavatták hétfő délelőtt Kaposváron a Városligetben.

Marosi Gábor

Gera Katalin szobrászművész legújabb alkotására 96 gyermek neve került fel, köztük a hamarosan két éves Lukács Olivéré is. Lukács Péter, a kisfiú édesapja elmondta, nagyon megtisztelő, hogy a város gondolt erre. Hasonlóan vélekedett munkatársunk Baka József András is. A sonline.hu szerkesztője elmondta, jó élmény a családnak, hogy kisfia neve is ott díszeleg az életfán. Hozzátette, gyakran sétálnak a Városligetben, ezért többször is megcsodálják majd a bronzból készült falevelet.

Az új életfára mintegy négyezer gyermek neve fér el. Gera Katalin elmondta, úgy álmodta meg az életfát, hogy annak ágai között a fény is áthatolhasson. A bronzalkotást fiával közösen készítették el, de egyik unokája is kivette részét a munkából.

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az ünnepségen elmondta, azzal, hogy a családok gyermekekkel „ajándékozták meg” Kaposvárt, a város nagy közösségét is gazdagították. – Nincsen ennél magasztosabb és felemelőbb dolog, mind az, hogyha gyarapodunk – fogalmazott a város vezetője. Szita Károly hangsúlyozta, Kaposvár olyan családtámogatási rendszert dolgozott ki, melynek eredményeként az évtized végére annyi gyermeknek kell születnie a városban, mint ahányan itt hagynak bennünket. – Ehhez óriási segítséget kapunk a kormány családtámogatási rendszerén keresztül, melyet nekünk már csak ki kell egészíteni. Ennek eleme, hogy a családokat segítjük lakáshoz és munkahelyhez jutni, de az is, hogy játszótereket építünk – tette hozzá Szita Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában