horgászverseny

2021.08.01. 14:50

Az ügyesség és a mézes pálinkás kukorica meghozta a várt kapást

A Somogyi Hírlap-Gyertyános Kupát szombaton rendezték meg, két kategóriában összesen 24-en vállalták a versengést. A hőség ellenére gyakran görbült a bot, az indulók sokféle csalit bevetettek a siker érdekében, s olyan is volt, aki a mézes pálinkás kukoricától remélte a szerencsét.

Harsányi Miklós

– A kárászon kívül öt pontyom van, a legnagyobb másfél kilós – mondta a 15 éves Vati András bő másfél órával a reggel nyolcas rajt után.

A Somogyi Hírlap versenyzői valamint a Gyertyános Horgász Egyesület tagjai vállalták a megméretést, a versenyzők úszóztak, illetve fenekeztek. Böcz Zoltán, hírportálunk, a sonline.hu online szerkesztője egy match bottal úszózott. Bár reggel egy nagyobb hal megtépte a felszerelését, fél órával később egy négy kiló feletti amur kárpótolta, ráadásként több ponty is a horgára akadt. Csalinak alapvetően kukoricát használt.

 

– Ez már a tizedik ponty – nyugtázta elégedetten Pálinkás János, aki szerint az eredményes versenyzés alapja a jól eltalált csali és a tó ismerete. S alig váltottunk néhány szót, újra kapott a hal, a változatosság kedvéért ismét pontyot fárasztott. A 48 éves férfi gyerekkora óta horgászik, s a gyertyánosi tavat régen szívébe zárta. Akárcsak a somogyszili Gazsi Krisztián, aki ha teheti, örömmel indul a versenyeken, évente akár 8-10 alkalommal is. A fiatalembert ezúttal sem kerülte el a szerencse, fotós kollégámmal épp akkor értünk oda, amikor egy szép kárászt emelt ki, előtte már hat pontyot fogott. Precízen kikészítette maga mellé a felszerelést, váratlan helyzetben jól jön a tartalék holmi. – Mindig szeretek idejönni – mondta. – Jó a társaság, a tóban rengeteg hal van, remekül érzem magam. Kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat még a következő néhány óra.

Öt kiló kilenc deka összfogás: id. Böcz Zoltán ottjártunkkor épp ennyi halat fogott. Az amuron kívül pontyot, kárászt is kiemelt, s kollégánk, Molnár Gábor sportújságíró is a pontyfogók táborát erősítette. A versenyen két kategóriában összesen 275,2 kiló halat fogtak. A gyermekeknél Nagy Szabó Patrik – 20 960 grammal – győzött, második Vati András, harmadik Hájas Tamás, negyedik Szűcs Boldizsár, míg Nagy Szabó Bence az ötödik lett. A felnőtteknél Nagy Ferenc (36 590 grammos eredménnyel) végzett az élen, sorrendben őt követte Takács Balázs, Vati Dávid, Hamar Krisztina, Nagy Tibor, illetve Pálinkás János. Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője és Séta István, a Gyertyános Horgászegyesület titkára adta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában