fotók és videó!

2021.08.13. 09:06

Feljöhettek a víz alól a rockerek: Tankcsapdával indult a RockBalaton

Két évig szervezték, és most összejött: öt napon át csaknem húsz rockbanda dübörög Fonyódon. Olyan ismert zenekarokat hívtak meg a szervezők, mint a Tankcsapda, a Depresszió, a Karthago, a Moby Dick és a Pokolgép. A szerdai nyitónapon a Don Gatto után a Tankcsapda állt színpadra.

Turbéki Bernadett

Fotó: Nemeth_Levente

– Olyan érzésünk van, így a járvány után, mint amikor feljön az ember a víz alól és végre levegőt vehet – mondta lapunknak Sidlovics Gábor, az együttes gitárosa. – Izgultunk, hogy milyen lesz az újrakezdés. Tizennyolc koncerten túl vagyunk már, a harmadik bulin már a szokott rutinnal álltunk színpadra – tette hozzá.

 

A Tankcsapda tavaly is koncertezett, amikor ötszáz nézőnél nem lehettek többen a rendezvényeken.

– A legfontosabb az volt, hogy a közönséggel tartsuk a kapcsolatot. Online tehetségkutatót rendeztünk, és az elsők között streameltünk koncertet. Aktívak maradtunk – mondta Sidlovics Gábor, aki elárulta: most vannak itt először, de szívesen jöttek a RockBalaton Fesztiválra.

– Itt a helyünk, imádjuk a fesztiválokat. Az pedig, hogy itt a Balaton, egyfelől szomorúsággal tölt el, mert nem maradhatunk itt nyaralni, másfelől lökést is ad, hiszen számos korábbi élményünk emlékét idézi fel. Mi nem a kétezres években születtünk, mi még fóliába csomagolt rántott húsos szendviccsel és Trabanttal, döcögtünk a Balatonra – tette hozzá a Tankcsapda gitárosa. A zenekar hamarosan már Komlón, Siófokon és Esztergomban lép fel.

– Fonyódon mára elértük a nyár csúcspontját, egyetlen szálláshely sincs üresen – mondta Posza Róbert, a RockBalaton szervezője. – Két év munkája van ebben a néhány napban. Már az első napon sokan érkeztek, visszatért a fesztiválhangulat Fonyódra – tette hozzá. Már az első napon kiderült, hogy a RockBalaton vonzó az idősebb és a fiatalabb generációk számára egyaránt.

A következő évtizedek fesztiváljaira is garantált az utánpótlás, hiszen az öreg rockerek elhozták a gyerekeiket és az unokáikat is.

– Régóta szeretem a Tankcsapdát, rengeteget hallgattam őket. Imádom, hogy most végre itt lehetünk, a hosszú bezártság után nagyon kellet ezt már – mondta Tóth Boldizsár, aki éppen egy fekete pólót vásárolt a bulin. – Úgy gondoljuk, hogy ez az a zenei kultúra, ami optimális a gyermekneveléshez. Nálunk odahaza és az autóban is ezt a zenét hallják a gyerekek – mondta Papp Csanád, aki párjával és két egészen apró gyerkőccel érkezett a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában