olcsó és biztonságos viselet

2021.08.06. 13:50

Hírességek fogtak össze az életmentésért Balatonlellén

Sváby András, Tunyogi Bernadett, Vadon János, és még rajtuk kívül nagyon sok közismert személy, akik ugyan más–más területen dolgoznak, ám egy közös cél érdekében most összefogtak. Az életmentést helyezték a fókuszba pénteken Balatonlellén. Mindannyian mentőmellényben jelentek meg azon a bemutatón, amelyet a Vízimentő Szolgálat (VMSZ) szervezett.

Turbéki Bernadett

Fotó: Nemeth_Levente

– Az elmúlt időszakban készítettünk egy kérdőívet, amelyet ötezren töltöttek ki és küldtek vissza nekünk online. Döbbenetes adat jött ki: az emberek csupán 17 százaléka visel minden körülmények között mentőmellényt, vagy valamilyen úszást könnyítő eszközt, ha vízre megy. Sajnos elmaradunk a 22 százalékos világátlagtól, így hosszú kampányunknak azt a célt tűztük ki, hogy két éven belül az emberek legalább 30 százaléka viseljen mentőmellényt a Balatonon – mondta Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke, aki azt is bemutatta, mi különbség van az úszást segítő–, a sport–, és a valódi életmentő mellények között.

– A legolcsóbb mentőmellény csupán néhány ezer forintba kerül, sokkal olcsóbb, mint egy temetés…– hangzott el a bemutatón, amelyen felhívták a figyelmet a déli part veszélyeire: a befelé sodró déli szélre, a víz alatti váratlan szakadékokra, vagyis marásokra, amelyek halállal végződő meglepetést is okozhatnak ugyanúgy, mint egy vízbeugrás felhevült testtel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában