Minden napra Balaton

2021.08.01. 16:00

Keresik a strandolók kedvenc fogásait

Tizenkilenc nevezett étel közül hetet választott ki a szakmai zsűri az Év strandétele 2021. döntőjébe.

Koszorus Rita

A legjobbak között egymásnak feszülhetnek a balatonfenyvesi Konyhám, az alsóörsi Fogas Bisztro, a tihanyi Kedvenc Kávé és Delikát, az örvényesi Random Bagel Bar, a balatonvilágosi Tarow Bisztró, a balatonalmádi Terasz és a zamárdi Tiki Beach Bisztró finomságai.

 

A legtöbb Balatonon nyaralónak van kedvenc strandétele, ezért is övezi minden évben nagy érdeklődés az Év Strand­étele versenyt, amelyet idén hetedszer hirdetett meg a Balatoni KÖR. A cél az volt, hogy előmozdítsák a büfék kínálatának fejlődését. A versenynek köszönhetően a fish&chips alternatívájaként megszületett a harcsakrumpli, a hotdogból pedig harcsahurkás vízikutya lett, s a gofri valamint a tócsni „házasításából” megszületett a gofcsi. Ezúttal is jó minőségű, helyi alapanyagokból előállított – étlapon is szereplő – ételekkel lehetett nevezni, amely bármelyik part menti büfében elkészíthető lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában