ünnep

2021.09.24. 17:00

175 éve az egészség szolgálatában a Kaposi Mór Oktató Kórház

Százhetvenöt éves fennállását ünnepelte a napokban a Kaposi Mór Oktató Kórház. Ez alkalomból számos olyan programot szerveztek, amely azt szolgálja, hogy Kaposvár 2030-ra a legegészségesebb városa legyen hazánknak.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az egészségügyi szakiskolások lufis flasmobjával kezdődtek a péntek délutáni programok a Kaposi Mór Oktató Kórházban. A 175 éves fennállását ünneplő egészségügyi intézmény általános iskolások is érkeztek, akik számos érdekes, az egészséges életmódot hirdető játékos feladaton vehettek részt. Héra Eszter ápolási igazgató köszöntőjében elmondta: a 175 év alatt a kórház falai között olyan mérhetetlen tudás halmozódott fel, amelyet szeretnének megosztani. Kiemelt feladatuknak tekintik az oktatást, amelyet pénteken játszva tapasztalhattak meg a legkisebbek.

 

Moizs Mariann főigazgató elmondta: két évvel ezelőtt indították útjára a várossal közösen az Egészséges Kaposvár programot. – Megtorpantunk a járvány miatt, de nem álltunk meg és egy előnyt is élvezünk április 27-e óta. Bejelenthetem, hogy a magyar kórházak között elsőként a kaposvári tudott csatlakozni az Egészségügyi Világszervezet egészségmegőrző kórházainak hálózatához, amelyet 1988-ban hoztak létre és öt kontinens 30 országában működik, 950 kórház és szolgáltató a tagja – emelte ki a főigazgató. Megjegyezte: az elismerés mellé feladatokat is kaptak, azon dolgoznak a jövőben is, hogy Kaposvár, a megye közösségének egészségét fejlesszék.

– 175 éve látnak el szolgálatot és baj esetén tudjuk, hogy jó kezekbe kerülünk, meggyógyítanak minket – mondta el köszöntőjében Szita Károly. Kaposvár polgármestere kiemelte: a kórházzal közösen azon dolgoznak, hogy Kaposvár 2030-ra a legegészségesebb városa legyen hazánknak. – Ez a város mindig képes volt arra, hogy lakosaival nagy célokat fogalmazzon meg és közös akarattal meg is valósította. A jövőben cégekhez, közösségekhez látogatunk el szűrővizsgálatokat végezni, de a legnehezebb feladatunk, hogy mindenki tudja, hogy önmagáért teheti a legtöbbet egészsége érdekében – emelte ki Szita Károly.

Egész nap posztcovid szűréseket végeztek a kórházban és csatlakoztak a Kutatók Éjszakája programsorozathoz, késő délután megnyitották az érdeklődők előtt a központi és az endoszkópos laborokat is. Szombatra pedig családi napot szerveznek, amelyen bábelőadás és egészséges ételek kóstolója is várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában