adomány

2021.09.29. 17:34

A jégverés károsultjainak gyűjtöttek a somogyi szépkorúak

Több alkalommal is foglalkoztunk itt portálunkon és a Somogyi Hírlap hasábjain is a kadarkútiakat ért jégveréssel, amely nem kevés lakóház tetőszerkezetét tette tönkre.

Varga László

rhdr

A megyei nyugdíjas szövetség az elsők között mozdult meg, hogy anyagi támogatást nyújtson a károsultaknak: röviddel a katasztrófa után negyvenezer forint gyorssegélyt utalt át a város erre a célra nyitott központi számlájára, illetve felhívással fordult a tagszervezeteihez is adománygyűjtés céljából.

Ennek eredményeként további nyolcszázezer forint jött össze, ami többszöri egyeztetés után Karsai József polgármester közreműködésével csütörtök délután került átadásra. A támogatásból nyolcan részesültek 75- 150 ezer forint közötti összegben, amiket személyesen Stikel Jánostól elnöktől vehettek át a rászorulók. A szövetség vezetője elmondta, hogy amint az a felhívásunkban is az szerepelt, olyan egyedülálló, alacsony nyugdíjjal rendelkező szépkorúaknak szánták a segítséget, akiket nagyobb kár ért, és az egyéb forrásokból kapott támogatások csak részben fedezték a helyreállítás költségeit.

– Jó érzés volt megtapasztalni, hogy ilyen szinten működik a szolidaritás az idősek között, és hogy ennyi ember érezte kötelességének, hogy segítsen a bajbajutottakon – nyilatkozta lapunknak az elnök. Többen is meghatódva vették kezükbe a borítékot, és amikor meglátták az abban szereplő összeget, könny szökött a szemükbe.

hdrpl

– Gondolni sem mertem volna rá, hogy innen jön a segítség – jegyezte meg halkan Gelencsér Mária. Karsai József polgármester is meleg szavakkal mondott köszönetet a segítségért: – Mindig is tudtam, hogy lehet számítani az idősekre, az együttérzés ilyen magas fokára azonban magam sem számítottam – mondta.

– Nem kevés pénz jött össze a más felajánlásokból is, de a károk nagysága miatt így sem tudtunk mindenkinek segíteni. Még nagyon sok lyukat kellene betömnünk, csak éppen pénzünk nincs hozzá – jegyezte meg búcsúzóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában