világjárás

2021.09.12. 07:00

Hazatértek a világjáró compass-os fiatalok

Megérkezett tizenhárom somogyi diák Ciprusról, két tanuló pedig Szlovéniából jött haza csütörtökön.

Góz Lilla

A fiatalok a Compass Egyesület közreműködésével kilenc napig, illetve egy hétig voltak külföldön. Eglyné Katona Andrea, a Compass Egyesület elnöke elmondta: a diákok az idegen nyelv gyakorlása mellett számos területen szereztek tapasztalatot. Csoportfoglalkozásokon szociális képességeiket, problémamegoldásukat fejlesztették, valamint az utazás révén tájékozódási képességük is jobb lett, s nem utolsósorban megismerhették más országok kultúráját, szokásait.

– A jelentkezők közül kiválasztottuk az aktív és rátermett tanulókat, akik vállalták, hogy hazaérkezésük után iskolájukban és az egyesület rendezvényein is tartanak beszámolókat az útjukról – mondta el Eglyné Katona Andrea. Hozzátette: az Erasmus Plusz, az európai bizottság által támogatott programban lehetőségük van a fiataloknak ingyenesen kiutazni, étkezni és szállásuk is biztosított. Trénerek foglalkoznak velük, továbbá kapnak egy nemzetközi tanúsítvány is a programban való részvételről.

A napokban újabb diákok indulnak el, öten Romániába, tizennégyen Törökországba, hárman Észtországba és ketten pedig Ausztriába. Csütörtök délután török fiatalok bemutatták országukat azoknak, akik a közeljövőben utaznak hazájukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában