ez történt a héten

2021.09.05. 20:00

Hősies rendőri helytállás, három nap fesztiválhangulat Kaposváron – ez történt a héten Somogyban

Minden napra jutott valami a megyében. Összeszedtük a legnépszerűbb cikkeinket a hétről, hogy aki lemaradt, vissza tudja olvasni Somogy legérdekesebb, legfontosabb történéseit.

Sonline

Két illatrajongó szarka több mint 100 ezer forint értékben lopott parfümöket egy Corsoban található üzletből. Azt hihették senki sem látta tevékenységüket, de pechükre ma már szinte mindenütt kamera van, amely akkor is figyel, amikor a gyanútlan tolvaj épp „dolgozik”.

A napokban adtunk hírt róla, hogy négy kaposvári rendőr életet mentett. Egy kerékpáros esett össze, és csak a gyors és szakszerű rendőri intézkedésnek köszönhető, hogy életben maradt a vélhetően szívbeteg férfi.

A június 26-ai jégvihar csak Kadarkúton több mint 300 házat rongált meg, és a természeti csapás után összefogás bontakozott ki, hogy megsegítsék a károsultakat. Már kiosztották az adományokból befolyt összegeket, de nem mindenütt elégedettek az eredménnyel.

Gólyatáborban vettek részt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusának első évfolyamos hallgatói a bőszénfai szarvasfarmon, ahol különböző játékos versenyszámokban mérhették össze az ügyességüket. A hangulat hamar a tetőfogára hágott.

 

Egy év kihagyás után újra elindult a siófoki hajóállomásról a Somogyi Hírlap médiahajója. Az esemény ezúttal is a Balaton turizmusa körül forgott, ám a harmadik médiahajón a Covid utáni újraindulás kiemelt figyelmet kapott.

Keménykedőre itta magát a kocsma bikája Kaposváron.

Több mint tízezren voltak kíváncsiak a Miénk város fesztivál hétvégi koncertjeire Kaposváron. A háromnapos eseményen fellépett Charlie, Horváth Tamás, Lotfi Begi, a Nemazalány és a The Biebers is, valamint bemutatkozott több kaposvári együttes is. A sétáló utcán napközben is korzóztak az emberek, sokan vásároltak a kézműves standoknál.

 

Befejeződtek az iskolai oltások Kaposváron. A diákoknak a Munkácsy-gimnáziumban, valamint a Kodály-iskola tornatermében adták be a vakcinát pénteken. Mindannyian Pfizert kaptak. Az ismétlőoltásokat három hét múlva kapják.

Halálos vonatbaleset történt a Dombóvári út és a 66-os út közötti útszakaszon a hétvégén. Egy ember meghalt, és öten megsérültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában