feng shui

2021.09.11. 14:00

Rend a titka a testi-lelki egészségnek

Nincs olyan odú, amelyikből ne lehetne tündöklő palotát varázsolni, és az a nagy tér, amit ne lehetne hűvös kaszárnyává tenni.

Turbéki Bernadett/LB.hu

A fengsuj révén ez a filozófiája azoknak a szakembereknek és érdeklődőknek, akik kétnapos rendezvény keretében vitatták meg az ezotériában és a fengsuj rejlő építő lehetőségeket Fonyódon.

Fauszt Terézia belgyógyász főorvos huszonhárom éve foglalkozik a fengsujjal, vagyis azzal a filozófiával, amely az életterünket befolyásoló tényezőkkel foglalkozik.

– Amikor ügyeletes orvosként kimegyek egy beteghez, már az udvaron, vagy az ajtóban látom, hogy mi betegítette meg – mondta Fauszt Terézia. – A testileg-lelkileg egészséges ember kertje rendben van, élettere tiszta, rendezett, kacatoktól mentes. A nappali az a helyiség, amelynek legalább kétszer akkorának kell lennie, mint a lakás bármely más helyiségeinek, hiszen a családi élet színtere – hívta fel a figyelmet Fauszt Terézia. – Az ajtaja legyen nyitva, hogy az energia szabadon áramolhasson, ám minden más helyiség ajtaját viszont zárva kell tartani.

Azt is megtudtuk, hogy a kanapét védett helyre kell tennünk, szemben az ajtóval, ám a nem kívánatos vendéget nyugodtan ültessük a bejáratnak háttal, hogy hamarabb távozzon.

A hálószobáról az a Szilvásy Judit beszélt a találkozón, aki Magyarországon éllovas volt a fengsuj elterjesztésében harminc évvel ezelőtt. – Felnőtt egy generáció, akiknek a szülei annak idején foglalkoztak fengsuj, ám ők maguk nem vették át ezt a filozófiát, pedig az egész életünkre hatással lehet, ha tudatosan rendezzük be a lakásunkat –mondta Szilvásy Judit, a fengsuj hazai meghonosítója. – Nem mindegy, mit hová teszünk az életterünkben és az sem, hogy milyen színek vesznek körül az egyes helyiségekben. Az erős színek például sok vitát gerjesztenek. A faliképek témája is hatást gyakorol ránk. Egy úgynevezett bágua térkép nyolc életterületre osztja a lakásunkat, amely alapján tájékozódhatunk –mondta Szilvásy Judit, aki szerint nagy jelentőséggel bír a rendezvény, amelyen a legújabb ismereteket osztották meg a szakértők kiválóságai egymással és az érdeklődőkkel.

Az ezoterikus hétvégén üde színfoltjaként volt jelen Csizmadia Klára, aki selyemfestményeivel tündökölt az egyik standnál. – Minden képem készül valakinek, és éppen azt az információt hordozza, amire az illetőnek szüksége van a lelki fejlődése és a hármas egység harmonikus működése szempontjából – mondta a festőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában