összesítés

2021.09.06. 14:42

Tűzeset és baleset is munkát adott a tűzoltóknak

Mozgalmas hétvége van a somogyi tűzoltók háta mögött, hiszen az elmúlt napokban huszonegyszer riasztották őket.

Sonline

A száraz időben a megye több pontján is szabadtéri tüzek lobbantak fel, a tűzesetek mellett nyolc műszaki mentésnél volt szükség az egységek munkájára, többek között egy személyautó és vonat ütközését követően is beavatkoztak az egységek.

A megyei műveletirányítási központba a hétvégén két téves jelzés érkezett. Pénteken körülbelül kétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Magyaregresen, a kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Egy körülbelül huszonöt méteres fa egyik ága lehasadt és fennakadt mintegy tizenöt méter magasan Balatonszemesen, péntek délelőtt. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók emelőkosárból, láncfűrésszel eltávolították az ágat és megszüntették a veszélyt.

Három hektár tarló és egy erdő aljnövényzete is égett péntek délután Törökkoppány külterületén. A tabi önkormányzati és a törökkoppányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal, csaknem két óra alatt megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Kidöntött egy villanyoszlopot egy személyautó Szántódon, a Kőröshegyi úton, péntek este. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a baleset során.

Szombaton csaknem háromszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Somogymeggyesen az Állomás utcában. A tabi önkormányzati tűzoltók kiérkezés előtt, a helyszínen tartózkodók megkezdték a tűz oltását. A még parázsló részeket az egység kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel eloltotta.

Vasárnap lángra kapott egy szalmabála Ságváron, a Szőlőhegyen. A lángok a száraz avarban gyorsan terjedtek, a tűzoltók kiérkezésekor már fél hektáron égett az aljnövényzet. A siófoki hivatásos tűzoltók két tűzoltógépjárművel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre, eloltották a tüzet és megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek egy présházra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában