állati délelőtt

2021.10.04. 15:40

Barni, a szamár volt az ovisok kedvence

Az állatok világnapja alkalmából kecskékkel, tengerimalaccal, kiscsibékkel és nyulakkal is találkozhattak a gyerekek a kaposvári Gyakorló Óvodában hétfőn, délelőtt.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Komoly megpróbáltatás volt a gyerekeknek, hogy utolérjék a tengerimalacokat futtatójukban. Az óvodások sikítva nevettek fel, ha egy kis kedvencet sikerült megsimogatniuk a különleges délelőttön.

– Annyira aranyosak, nagyon fürgék, nehéz megsimogatni főleg azt a barna-fehér színűt – mutatta a kedvenc tengerimalacát Horváth Ádám.

Boda Liza pedig Bátor kutyájáról mesélt. – Sokszor rosszalkodik, felugrál mindenki szép ruhájára – mondta el az óvodás. Bödő Brigitta pedig alig várta, hogy felpattanhasson Barni szamár hátára.

Fotó: Lang Róbert

A bőszénfai szarvasfarm csacsija nagyon jól bírta a gyerekzsivajt, néha válaszolt is nekik egy iá-val.

Fotó: Lang Róbert

Továbbhaladva pedig két kecskével is találkozhattak a gyerekek, valamint egy törpe kotlós kiscsibéivel szaladgált a fűben. Utóbbi állatok és öt nyuszi a jövőben az óvodában maradnak. – Szerettünk volna az állatok világnapja alkalmából minél több állatot bemutatni a gyerekeknek, a jövőben róluk gondoskodni is fognak – mondta el Nagyné Zsilovics Tímea, a Gyakorló Óvoda vezetője.

Fotó: Lang Róbert

Hozzátette: a gyermekek érzelmi intelligenciája, empátiás készsége fejlődik, mikor az állatokkal kapcsolatba kerülnek. – Bízunk benne, hogy ezek az emlékek, tapasztalatok örök nyomot hagynak bennük. És abban is, hogy majd tudják hogyan viselkedjenek az állatokkal. A jövőbeni célunk, hogy az általasszisztált pedagógia megvalósuljon az óvodánkban – emelte ki az óvodavezető. Természetesen az állatok gondozása mellett a kertészkedést sem hanyagolják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában