Siófok–Kiliti

2021.10.27. 18:00

Csuszával és halászlével készültek a családi napra

Gamos Adrienn

– Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! – Pál apostol intését választották a kiliti reformátusok közösségi háza és a régi parókia udvarán rendezett családi nap mottójául. A nyáron Bódis József ságvári presbiter és családja, illetve a presbitérium tagjai látták vendégül a ságvári szőlőhegyen a balatonkiliti gyülekezet elöljáróit. A napokban a kiliti testvérek viszonozták a meghívást.

A református tisztségviselők halászlevet főztek, túrós csuszát készítettek, a gyerekek kedvéért pedig tárcsán sült húsokat is tálaltak. A fiatalabb korosztályra akadálypálya is várt, melynek egyes állomásain különféle ügyességi feladatokat teljesítettek nagy derültség közepette lányok és fiúk egyaránt. A baráti beszélgetéseken túl az egymással való testvéri közösséget, az összetartozást is erősítette a találkozó. Nem véletlenül, hiszen a két nagy múltú gyülekezet az évszázadok során mindig szoros kapcsolatot ápolt egymással.

Többek közt házasságok, barátságok, együttműködések révén. Az elmúlt 12 évben nemcsak megmaradtak, hanem felerősödtek ezek a beidegződések, köszönhetően a Ságváron helyettes lelkipásztori szolgálatot végző Bozsoki-Sólyom Jánosnak.

Ezek is érdekelhetik