segítség

2021.10.17. 09:00

Újabb esélyt kaptak a boldoguláshoz Újvárfalván

Közösségi terek, felújított ingatlanok és modern szociális bérlakások. Az Esélyt mindenkinek uniós forrásból számos beruházás, program valósult meg Újvárfalva nadalosi részében.

Góz Lilla

A napokban tartott projektzáró eseményen Kiss Péter Pálné polgármester elmondta: a szakmai munka 2017 februárjában vette kezdetét és 2021. augusztus végén zárult.

A hároméves projekt során többek között szociális munkások, pszichológus, jogász, gyógy­pedagógus, mentálhigiénés szakember biztosította a folyamatos szakmai tanácsadást, mint például adósságkezelés, foglalkoztathatóság elősegítése, jogi és mentálhigiénés tanácsok, közösségi programok szervezése, közösségi szolgáltatások biztosítása, valamint nőknek és fiataloknak szóló prevenciós programok. Bútorokkal, ruhákkal, tűzifával, háztartási gépek beszerzésével, a mindennapi megélhetéshez nélkülözhetetlen eszközökkel segítették a rászorulókat.

Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója kiemelte: a program keretében országszerte közel 100 településen sikerült az ott élők élethelyzetén, jövőbeni lehetőségein javítani. Megjegyezte: kiemelten fontos számukra, hogy a résztvevők kézzel fogható tudáshoz és megélhetést biztosító munkához jussanak a tanfolyamokon, különféle képzéseken keresztül.

Biró Dániel, a projekt szakmai vezetője elmondta: a jelenléten alapuló szociális munka számára is nagy kihívást jelentett a világjárvány, de áthidalva a nehézségeket kapcsolatban tudtak maradni a családokkal, a nehezebb időszakokat élelmiszercsomagokkal segítették átvészelni. A program zárásaként az Imre Sándor Szeretetszínház művészei a helyi gyermekekkel A pap és a tojások című cigány népmesét adták elő, valamint A pletykás asszony székely népmesét láthatták az érdeklődők Tóth-Erdős Éva, Tóth Géza, Tóth Emma Magdolna előadásában bábjátékként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában