eredmény

2021.10.16. 08:00

Huszonhat somogyi falugazdász vizsgázott

Harsányi Miklós

Befejeződött a falu- és tanyagondnok alapképzése, amelyet a Somogy Megyei Önkormányzat szervezett. 26-an vettek részt az oktatáson, ami a megyeházán szerdán záróvizsgával ért véget.

– A munkakör ellátásához szükséges a tanfolyam elvégzése – mondta szerdai sajtótájékoztatón Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. – A vizsga írásbeliből, illetve szóbeliből állt, s a résztvevőknek meg kell védeniük a záródolgozatukat is.

Felkészítés az alapfokú szociális szolgáltató feladatok ellátására, kapcsolattartás a hivatalokkal, intézményekkel, s megfelelő segítségnyújtás a rászorulóknak: egyebek mellett ez volt a képzés célja. S szó esett az emberi kapcsolatok, illetve a hagyományok ápolásáról is. A képzés 96 óra elméleti és 74 óra gyakorlati részből állt. Horváth László somogyegresi falugondnok hasznosnak tartotta a képzést, ahol számos olyan ismeretet sajátítottak el, amit a napi munkában hasznosíthatnak.

– Tabtól alig 15 kilométerre, 2019-től dolgozom a 204 lelkes településen – mondta. – Az ételkihordáson kívül a gyógyszerbeszerzésben is segítek, de ha a helyzet úgy hozza, az orvoshoz, a rendelőbe is elszállítom a helybelieket. Szerintem nagyon lényeges, hogy a falugondnokok a lakossággal közvetlen kapcsolatot ápoljanak. Így ha helyben bárkinek kérése van, télen-nyáron rögtön jön a segítség. Megnyugtató, hogy az idősek, a rászorulók is folyamatosan számíthatnak a szakemberek munkájára, akik többek közt az önkormányzattal, illetve a térségben működő egészségügyi szervezetek munkatársaival is együttműködnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában