önkéntes segítség

2021.10.03. 17:30

Meglepetés autó járt a 130 éves öreglaki tűzoltóegyesületnek

Százharminc éves fennállását ünnepelte hétvégén az önkéntes tűzoltók egyesülete. Az elmúlt százharminc év során rendszeresen bevethetők voltak helyi, vagy távolabbi tűzesetek kapcsán az önkéntesek.

Turbéki Bernadett

Fotó: TIBOR KOVACS

– Legutóbb két évvel ezelőtt volt egy emlékezetes napunk, amikor három tűzeset is volt a településen bűncselekmény miatt, gyújtogatás történt, a megye összes tűzoltóegysége kivonult, hogy segítsen – emlékezett vissza Kohán László, az Öreglaki Önkéntes Tűzoltóegylet elnöke.

 

A születésnap kapcsán a harmincöt tagú egyesület német testvérvárosuk, Lindow-Mark ajándékának örülhetett. – Az évek során már kaptunk tőlük két tűzoltóautót: egy szerkocsit és egy vízszállítót – mondta az öreglaki tűzoltóparancsnok. – A gépeknek pedig új helyre volt szükségük, így az önkormányzat segítségével egy új tárolóhelyet építettünk, amelyet ünnepélyes keretek között avattunk fel.

Az ünnepségen a német testvérvárosi küldöttség is részt vett, akiktől meglepetésként egy parancsnoki gépjárművet kaptunk, ami sajnos Csehországban lerobbant, így később kapjuk meg, de így is örültünk a hírének – tette hozzá.

Az ünnepségen köszöntötték az önkéntesek között negyven éve szolgáló Duduka Lászlót és Vámosi Istvánt, valamint az ötven éves tagsággal rendelkező Bagyari Károlyt és Herkovics Györgyöt. Mindannyian nélkülözhetetlen munkát végeznek önkéntesként és gyakran találkoznak megrázó esetekkel, ám önzetlenül vállalják, hogy viharkár vagy akár baleset kapcsán segítséget nyújtsanak.

A születésnapot Gulyásné Gyurka Tímea tűzoltóezredes, a BM OKF hivatalvezetője, Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a marcali kirendeltségvezető, Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, valamint a Lindowért Egyesület elnöke, Dieter Eppel társaságában ünnepelték. Az eseményen részt vett Móring József Attila országgyűlési képviselő, valamint Neszményi Zsolt kormánymegbízott is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában