egy százalék

2021.10.11. 09:00

Minden egyes forint fontos a somogyi alapítványoknak

Valamennyi megkérdezett somogyi alapítványi képviselő szerint érdemi segítséget jelent az egyszázalékos adó-felajánlás.

Harsányi M.

A támogatásokat részben egészségügyi felszerelések beszerzésére, továbbképzésre és kulturális programok szervezésére fordították, de jutott pénz a somogyi gyermekek kirándulására is. – Tavaly csaknem 2,4 millió forintot kaptunk, míg 2021-ben kétmillió-hatszázötvenezer forintot – mondta Németh Géza, az 1992-ben bejegyzett Kaposvári Mentőalapítvány titkára. – Legutóbb két mechanikus újraélesztő készüléket vásároltunk, s Hajmáson szeptemberben tudományos ülést is szerveztünk, ahol többek közt mentéstechnikai kérdésekről esett szó. A rendezvényünkön csaknem 120-an vettek részt.

Németh Géza kiemelte: az egyszázalékos adó-felajánlás adja számukra a legtöbb bevételt. Minden egyes támogatói forint fontos az alapítványnak, s abban bíznak, hogy a következő időszakban is folyamatosan segítik őket az adózók. A fejlesztéseket ugyanis tovább folytatnák 2022-ben, hamarosan egy mobil ultrahangos készüléket szeretnének vásárolni. A berendezés csaknem 2,2 millió forintba kerül, s ezen kívül a gyermekellátáshoz szükséges speciális felszerelések beszerzését is tervezik.

A KSZC Noszlopy Gáspár közgazdasági technikum Trend Alapítványa a rászoruló tanulóknak éppúgy segít, mint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak. Keczeli László igazgató közölte: 2021-ben közel 190 ezer forintot kaptak.

A somogysárdi óvodába járó gyermekekért alapítvány az idén csaknem 123 ezer forint felajánlást kapott. Fentős Zoltánné kuratóriumi elnök lapunknak elmondta: a rendelkezésre álló keretet igyekeznek változatos módon felhasználni. A gyerekeket többször vitték utazni, jártak már a Desedán, a fővárosi és a veszprémi állatkertben, a patcai Katica tanyán és balatoni kirándulást is szerveztek.

Fotóillusztráció: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában