rák ellen

2021.10.11. 16:00

Rózsaszínűt vettek fel a motorosok is

A hétvégén hagyományosan megtartotta „rózsaszín felvonulását” a Magyar Rákellenes Liga nagyatádi szervezete.

Györke József

Zslebics Edit, a szervezet helyi vezetője elmondta, hogy a felvonulással leginkább a nők figyelmét szeretnék felhívni a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára. Ugyanis az időben észlelt daganatos elváltozás jó eséllyel gyógyítható ma már. A résztvevőket Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga országos elnöke is köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy Magyarország a daganatos megbetegedések tekintetében Európában a 19, míg az ebből eredő halálozások számát tekintve a 8. helyen áll. A gyilkos betegség nem válogat, minden nőt veszélyeztet, ezért szükséges a figyelemfelhívás a rendszeres szűrésre – mondta.

A résztvevőknek a nagyatádi zumbacsoport mutatta be műsorát Harkácsiné Györfi Anita vezetésével. Az egybegyűltek rózsaszín pólós motorosok felvezetésével tettek egy sétát a város központjában. A Kulturális és Sportközpontnál a Fürjecske Néptánc Egyesület műsorával zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában