veterán

2021.10.08. 11:00

Svéd gépágyú a hadiparkban

A IV. Honvédtalálkozó másnapján horvát háborús veteránok érkeztek Nagyatádra; Zvonimir Prepelics, a kaproncai veteránok elnöke vezetésével a nagyatádi 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Köre meghívására érkeztek a Rinya mellé.

Györke József

Fotó: Picasa

Vendégek és vendéglátóik közösen koszorút helyeztek el a temetőben az elhunyt bajtársak emlék­oszlopánál, valamint mécsest gyújtottak emlékükre. Ezt követően gyertyát gyújtottak az ötvenéves Nagyatád emléksétányon lévő ezred fájánál. Hortobágyi Ferenc őrnagy a nagyatádi harckocsizók baráti körének elnöke elmondta: a horvát háborús veteránok valamennyien részt vettek az 1991–95 közötti harcokban. – Büszkén mutattuk meg a vendégeinknek a hadiparkot, benne legújabb szerzeményünket, egy 37 milliméteres svéd Bofors légvédelmi gépágyút, melyet előző nap sikerült helyére tennünk – mondta.

Az eseményen részt vett Hafuzi Avnija, tiszteletbeli albán konzul és a horvát küldöttséggel együtt érkezett a Podravka háborús veteránjainak vezetője is, aki szeretné felvenni a kapcsolatot a nagyatádi harckocsizókkal.

Fotó: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában