ez történt a héten

2021.11.28. 20:06

Életet mentett a kaposvári rendőr, megújulhat a taszári reptér – ez történt a héten Somogyban

Cikkünkben összeszedtük a hét legérdekesebb, legolvasottabb eseményeit. Ha lemaradt róla, akkor most visszanézheti, mi történt hétfőtől vasárnapig megyénkben.

Sonline

Vasárnap kora este fényárba öltözött Kaposvár.

Hetvenharmadik alkalommal készült el Európa legnagyobb templomban épített betleheme Vörsön. A csaknem 60 négyzetméteres építményt idén is a helyiek állították össze, s advent első vasárnapján szentelik fel. A járványügyi szabályok betartása mellett január 23-áig bárki láthatja a betlehemet.

Hosszú évek óta volt neuralgikus pontja Somogynak a bezárt Taszár reptér, de most lehetőség nyílik a hasznosítására. A Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, hogy intézkedés történt a taszári repülőtér kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításáról. A cél érdekében eladják az idevágó állami területeket, a szerződés megkötéséről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik december 31-ei határidővel.

Kasztor, a rendőrkutya fogta meg a barcsi betörő bandát.

Órákra megbénult a Szabás és Kutas között a közúti és az áthaladó vasúti közlekedés, miután szerdán délelőtt 11 órakor egy pótkocsis traktor és egy tehervonat ütközött össze egy vasúti átjáróban Kutason.

Lecsökkent az orvosi ügyeletek forgalma az elmúlt években. A Kaposvár környéki rendelőkben korábban naponta ötvenen is megfordultak, manapság viszont már csak az emberek töredéke kér segítséget. A statisztikát a koronavírus-járvány is jelentősen átformálta.

A héten rendezték meg Budapesten a kozmetikus- tanulók diákolimpiáját. A Balatonbogláron élő Nyíri Klaudia csapatával szoros versenyben hódította el az első helyet, így ők lettek szakmájuk legjobb tanulói ebben az esztendőben.

Életet mentett a szabadnapos kaposvári rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában