nagy a bizonytalanság

2021.11.30. 09:00

Sorra mondják le a rendezvényeket a járvány erősödése miatt

Sorra mondják le a céges rendezvényeket megyeszerte, miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma megtiltotta a szakmai rendezvényeken való személyes jelenlétet. Egyre több szervezet mondja vissza a foglalását.

Koszorus Rita

– Hetek óta mondják le a vendégek az év végére tervezett céges rendezvényeiket. Egy részük puszta óvatosságból nem tartja meg bankettjét vagy összejövetelét. Leginkább a nagy, kétszáz fős rendezvények foglalásait mondták le a kaposvári Hotel Dorottyában – mondta lapunknak Ranczinger Krisztina, a kaposvári szálloda vezetője. Hozzátette, a bizonytalanság miatt érthetően óvatosabbak a vendégek.

A siófoki Spirit Café tizenkét vendéget befogadó rendezvényteremmel rendelkezik, s a tulajdonosok elmondása szerint éppen a kis létszámnak köszönhető, hogy őket még nem érte el a lemondások sora. Inkább szűkebb körű családi rendezvényeket tartanak itt, vagy tanfolyamokat. Nem úgy a szintén siófoki CE Plaza Hotelben, ahol ugyancsak több céges rendezvény elmarad, tájékoztatott Tóth Gergely, a szálloda vezetője.

– Már hetekkel ezelőtt elkezdték lemondani a foglalásokat – mondta a szállodavezető. – Csak néhány rendezvény marad, de jellemzően csak a közepes méretűek.

Az egészségügyi szakmai rendezvények elmaradása érzékenyen érintette a siófoki Hotel Azúrt, ahol ez fontos volt a hétköznapi kapacitások kihasználására. Elmondták: korábban az volt a jellemző náluk, hogy szeptembertől november elejéig sok rendezvénynek adtak helyet, részben céges és részben szakmai szervezetek konferenciáinak. Olyanoknak is, amelyek a Covid-időszakokban elmaradtak. Természetesen egészségügyi szakterülethez kapcsolódóaknak is, de az ágazatban rendezvény-stop van, úgyhogy ez teljesen kiesett.

Ráadásul az év végi, decemberi vállalati rendezvényeket sem tartják meg elővigyázatosságból. Így a járvány előtti rendezvényszám 25 százaléka valósul csak meg ezen a télen.

A hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon is több év végi céges összejövetelt lemondtak inkább, nem kockáztatva a partnerek és munkatársak egészségét. – Változó a vendégeink hozzáállása, van aki megtartja és visszamondásra is volt már példa – mondta Lóki Géza, tulajdonos. – Egy kicsit félnek az emberek, az állami tulajdonú cégek pedig egyértelműen visszamondják a rendezvényeket.

Lóki Géza hozzátette: minden megtartható rendezvénynek örülnek, de az előzetes foglalások negyven százalékát nem tartják meg náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában