ünnepi programok

2021.11.30. 20:00

Vásár és korcsolyapálya várja a Kaposvárra érkezőket az adventi időszakban

Egy gyors élezés és már kerül is a lábra a korcsolya a Kossuth téren. A hétfő délutáni nyitást követően folyamatosan érkeztek a jégpályára a gyerekek és a felnőttek.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– 6 éves korom óta korcsolyázom, számomra nagy öröm, hogy Kaposváron is hódolhatok ennek a sportnak – mondta a pécsi Pfundt Szilvia.

– Idén újdonságként egy speciális anyaggal borított pályát alakítottunk ki, amelyen délután 2-től este 9 óráig lehet korcsolyázni – mondta el Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere. – A helyszínen harminc pár korcsolya bérelhető, a belépés felnőttnek 650, gyermeknek 350 forint és annyi időt tölthetnek bent, amennyi jólesik.

Több mint húsz kézműves és árus kínálja portékáit a téren az adventi időszakban. – Nem csak a vásárlók, hanem a kézművesek is várták, hogy újra legyen adventi vásár Kaposváron – mondta el Szalinay Tibor, akinek a felesége kézműves babáit, fából és textilből készült ajándéktárgyait kínálta.

Kovács András kaposvári méhész különleges akácmézei közül a citromos-gyömbéres és a narancsos-fahéjas volt a legkedveltebb. Szilvás, áfonyás vörös-fehér-rosé borból készül a forralt bor, de rumpuncs is kapható – mondta el Máté Dávid, aki délutánonként kemencében kenyérlángost süt. – Hatféle kürtöskalácsot, natúrt, vaníliásat, fahéjasat, dióst, kakaóst és kókuszosat kínálunk, amelyek frissen készülnek – mutatta Váraljai Zsolt a friss édességeket, aki Vízvárról érkezett tizenkettedik alkalommal a kaposvári adventi vásárba.

Nézd meg, a megyében még hol találsz adventi vásárt!

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában