Szeretetbe öltöztetve

2021.12.23. 14:00

Adományfenyő teszi szebbé a nélkülözők ünnepét

Hat fenyőfát öltöztettek ünnepi díszbe a magyaregresiek szerda este a helyi közösségi házban.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Gyerekek és felnőttek egyaránt azon dolgoztak, hogy nagycsaládosoknak, egyedülálló nyugdíjasoknak és szociálisan rászoruló falubelieknek örömet szerezzenek. Koroknai-Kardos Beáta mézeskalácsból készített díszeket, amelyeket az egyik fára fel is tett. Közben a fényeket csodálta tágra nyitott szemekkel a háti hordozóban lévő hét hónapos kisfia. Hermann Csaba és családja is örülhetett az egyik fenyőnek. – Szép formás a fa, mind a négy gyermekemnek nagyon fog tetszeni – mondta, miközben hazavitte otthonába a különleges adományt.

Forrtó: Lang R. 

Első ízben, de hagyományteremtő szándékkal indították el az ünnepi akciót, a karácsonyfadíszek többségét is a helyiek készítették. 

Hazai Zsombor volt az egyik lelkes segítő, az összes fát egyedül hozta be az épületbe. – Két fenyőt én díszítettem, nekem a zöld díszekkel teli a kedvencem – mondta el a helyi fiatal. 

Laczkó Kristóf mézeskalácsokkal, szaloncukrokkal és gömbökkel öltöztette díszbe a másfél méteres fenyőfát. – Úgy tudom, helyi családokhoz kerülnek a fenyők, remélem tetszeni fog nekik – mondta el a negyedik osztályos segítő. 

A Magyaregresi Gyermekekért Alapítvány idén úgy döntött, hogy egy helyi kereskedő hat felajánlott fenyőjét feldíszítik és elajándékozzák. – Hazainé Kozári Tünde, az alapítvány elnöke megjegyezte: a helyiek gyűjtésének köszönhetően tisztálkodószerek, tartós élelmiszerek, édesség is kerül a hét család karácsonyfája alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában