Közlekedés

2021.12.16. 17:04

Aláírták a szerződést, érkeznek az elektromos buszok Kaposvárra

Mintegy 650 millió forint értékben újul meg a közösségi közlekedés Kaposváron, erről írt alá szerződést Turnai Károly a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója és Kutnyánszky Zsolt Krisztián közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a városháza dísztermében.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az eseményen Szita Károly Kaposvár polgármestere elmondta, az önkormányzat célja, hogy a közlekedés színvonalát európai színvonalra emeljék, ezért is van szükség a fejlesztésre. Az eseményen elhangzott, kettő elektromost buszt vásárolt az önkormányzat, a járművek várhatón két hónapon belül már menetrend szerint közlekednek a városban. Szita Károly kiemelte, azt szeretnék, ha már 2026-ra le tudnák cserélni a jelenlegi gázüzemi buszokat elektromos hajtásúakra.

Turnai Károly Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a két Ikarus márkájú buszt Székesfehérváron gyártották. A 12 méter hosszú szóló buszon 28 ülő hely van és egyszerre 77 utast tud szállítani. Egy jármű legalább 150 millió forintba kerül.

 

 

Élen járnak a környezettudatos közlekedésben 

 

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az eseményen arról beszélt, hogy Kaposvár példamutató szerepet tölt be a tiszta közlekedési módok meghonosításában. – Uniós támogatással elsőként helyezték üzembe a sűrített földgáz-hajtású buszflottát jó pár évvel ezelőtt – fogalmazott az államtitkár. – Országos összehasonlításban is kiemelkedő színvonalú, 21. századi infrastruktúrával rendelkező autóbusz telephelyet alakítottak ki – mondta. Mosóczi László hangsúlyozta, a jelenlegi 650 millió forintos előkészítési projekt hosszú távon alapozhatja meg Kaposvár közlekedési jövőjét. A megyeszékhely a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében további elektromos autóbuszokat szeretne vásárolni – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában