fejlesztő öröm

2021.12.01. 21:00

Boldogan falra mászhatnak az óvodában

A Napsugár Óvodában és Bölcsődében nagyszabású beruházást fejeztek be, ebből az alkalomból csütörtök délután rendeztek átadási ünnepséget a taszári intézményben.

H. M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Magyar Falu Program pályázatán összesen 45 millió forint támogatást nyert a település a fejlesztésre.

Csaknem 30 millió forintot fordítottak a tető felújítására, s új eszközöket is beszereztek. Varjas András, Taszár polgármestere megköszönte a helyi kivitelezők lelkiismeretes munkáját, s az óvodai dolgozók helytállását. Witzmann Mihály országgyűlési képviselő méltatta, hogy közös erővel elkészült a projekt. Kiemelte: a taszáriak jól határoztak, amikor az óvoda fejlesztése mellett döntöttek. Ha egy óvoda épül, gyarapodik, akkor a település jövője is épül. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: valós igényeket szolgál a beruházás. Elégedetten nyugtázta az összefogást, s fontosnak tartotta, hogy a következő időszakban is folytatódjanak a fejlesztések.

– A korszerűsítés során tornaszoba épül, de elkészült a mászófal, és mozgásfejlesztő eszközökkel is gyarapodott az intézmény, ahová 16 bölcsődésen kívül 71 óvodás jár. H. M.

Fotó: Lang R.

 

Ingyenes szűrés

Szűrőbusz érkezett csütörtökön Taszárra az Egészséges Magyarországért program keretében. Szakemberek a vércukor- és koleszterinmérésen kívül szájüregi szűrést, testösszetétel-, légzésfunkció-mérést is végeztek. Kora délutánig huszonöten mentek el az ingyenes egészségügyi vizsgálatra.

Az idősebbeken kívül középkorúak is éltek a lehetőséggel. – Lényeges, hogy bárki előzetes időpontkérés nélkül eljöhetett a szűrésre – mondta Varjas András polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában