Elismerés

2021.12.13. 17:00

Díjazták a somogyi szakemberek elhivatottságát

Büttner Tamást és Karl Schultest a Somogy Gazdaságáért Életműdíjjal tüntették ki a SKIK hétfői ünnepségén. Varga József elnök méltatta a somogyi vállalkozások fejlődését, s rendezvényen négy kozmetikus vette át mesterlevelét.

Harsányi Miklós, [email protected]

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Több mint tíz éve határoztuk el, hogy az elismerésre méltó somogyi gazdasági szakembereket, cégeket  kitüntetjük  – emelte ki Varga József, a SKIK elnöke. – A díjazottak példamutatóan teszik a dolgukat.

A Somogy Gazdaságáért díjat a KVGY Kft. nyerte, az elismerést Szalai Gyula igazgató vette át. Az 1967-ben alapított társaság a térség egyik meghatározó munkáltatója, a hazai megrendeléseken kívül az utóbbi években is számottevő bevételük származott exportból. Büttner Tamás - aki számos szakmai elismerés és kitüntetés birtokosa - arra legbüszkébb, hogy a hátrányos helyzetű dél-somogyi térségben a modern technológia meghonosításával több száz korszerű munkahely garantálja a biztos megélhetést. Büttner Tamásnak ítélték a Somogyi Gazdaságáért életműdíjat, s ezt az elismerést kapta Karl Schultes, az I. Magyar Cukor Manufaktúra alapítója is.

-  Csaknem 60 dolgozónk van,  2021-ben nagyjából 400 millió forintot fordítottunk beruházásra, s közel tíz százalékkal nőtt a forgalmunk – közölte Karl Schultes ügyvezető. – A  piac ismerete, műszaki megújulás és közös gondolkodás: szerintem a siker ettől is függ.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjjal - a mikrovállalkozásoknál - az EBC Winsure Zrt-t tüntették ki. Ügyfeleik száma az elmúlt években duplázódott, s számos somogyi vállalkozás, társasház és magánszemély választotta biztosítási partnerének. Novics Péter, a nagyatádi Novics és Társa Kft ügyvezetője –  a biztos szaktudás és a megbízhatóságon kívül – a hatékonyságot tartja  fő alapértéknek. A mély- és magasépítés, illetve útépítés mellett öntözőrendszerek  kiépítésével is foglalkoznak. Cégük nyerte - a kisvállalkozásoknál - az Év Somogyi Vállalkozása díjat, míg ezt a középvállalkozásoknál a KVIKSZ Kft. érdemelte ki. A Somogy Szakképzésért Díjat Onody László siófoki egyéni vállalkozó és Fisli István, a KSZC Eötvös Lóránd szakmai igazgató-helyettese nyerte el.

 

Mesterré fogadták a kozmetikusokat

 

– A kaposmérői Kassai-völgy fennállása óta látogatók sokaságát vonzza – hangzott el az ünnepségen, ahol Kassai Lajosnak a Somogy Idegenforgalmáért Díjat  adták át. Az Opti-Cost Kft fejlesztette ki Kaposvár egyedülálló full HD térfigyelő kamerából álló vezeték nélküli rendszerét, a cég nyerte el  a Somogy Innovációjáért Díjat, a Videoton Elektro-Plast Kft-t  a Somogy Környezetvédelméért Díjjal tüntették ki. 

A SKIK 2021-ben kozmetikus mesterképzést és vizsgát szervezett, Somogyban ebben a szakmában az utóbbi 20 évben nem volt lehetőségük mestereket avatni.  Dörnyei Klaudia Nikolettától, a mestervizsga elnökétől négyen – Iván Annamária, Oppert Adrienn, Siposné Kurucz Viktória és Takács Edina Diána – vették át a mesterlevelet. Gulyás Árpád, a SKIK alelnöke  köszöntötte az új mestereket, akik esküt tettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában