gasztropiknik

2021.12.05. 16:00

Forró finomságok jeges sportokkal lehűtve

Vitorlázás, korcsolyázás, találkozás a Mikulással, különleges étel-ital kóstoló és adventi vásár. Ötödik alkalommal rendezték meg Balatonlellén a GasztroPikniket, amelyre szinte az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők.

Góz Lilla [email protected]

Fotó: Nemeth_Levente

Kakaómorzsás sütőtökös piskóta is készült a balatonlellei Gasztropikniken. Az édességet még fehércsokoládés és gesztenyés mousse-al és homoktövis velővel tálalták.

A szezonális alapanyagokat felvonultató desszert mellett egy különleges halászlével is készült a szigligeti étterem az ünnepi gasztronómiai rendezvényre. Fölföldi Péter, a Villa Kabala tulajdonosa elmondta: télen-nyáron nyitva vannak, és azt tapasztalják, hogy egész évben igény van a Balatonnál a jó minőségű ételekre. A különleges ételek mellett kiváló minőségű dél-balatoni borok is várták a vendégeket Balatonlellén.

 

A Hujber Pincészet két újborral egy Irsai Olivérrel és egy rosével készült, de nemcsak a felnőttekre, a gyerekekre is gondoltak. Hujber Attila, borász elmondta: fűszeres vörös szőlő mustot és gyermekpezsgőt hoztak magukkal.

– Utóbbi száz százalékban a Muskotály szőlő mustjából van és alkoholmentes, de a fázósabb felnőtteknek aszalt szilvás, narancsos forralt borral is kedveskedünk – tette hozzá. Balatonlellén, a BL YachtClub területén idén immár ötödik alkalommal rendezték meg az adventi vásárral, valamint a Mikulás Regattával egybekötött Gasztropikniket.

Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke elmondta: egyre népszerűbb a téli Balaton és nyitottak az emberek a novemberi-decemberi programokra. – Nagy változást tapasztalunk tíz évvel ezelőtthöz képest, most sokkal több minőségi vendéglátós és borász van nyitva egész évben – tette hozzá a szervező. A fűtött kóstoló sátrakban zenei műsorokkal is kedveskedtek a vendégeknek, sőt a gyermekekhez a Mikulás is ellátogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában