üzemanyag

2021.12.05. 14:00

Indulhat a verseny a benzinkutak közt

Góz Lilla

Az októberi, 80 dollár fölötti csúcs után az olaj ára esni kezdett, a napokban hatvanöt dollár volt hordónként. – Ötszáz forint körül alakult a benzin ára az Egyesült Államokban, az amerikai elnök intézkedését követően stratégiai készleteket szabadítottak fel – mondta el Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője. – Ezen kívül az új vírusvariáns megjelenésének híre is hatással volt az olajpiacra. Az előrejelzések szerint 70 dollár alatt marad a nagykereskedelmi ár a következő hetekben.

– A mostani csökkenés következtében a benzin átlagára 489 forint lenne, a gázolaj pedig 495 forint, vagyis még most is a befagyasztott 480 forintos ár fölött lennének – jegyezte meg az ügyvezető. Kiemelte: a 480 forintos hatósági ár nem fog megváltozni jövő év február 15-ig, az olaj árában még minimális csökkenés következhet be. A forint erősödése is segíthet, hogy ne legyenek a forgalmazók annyira kiszolgáltatottak. A benzinkutak között megindulhat az árverseny, az önkiszolgáló kutak az elkövetkező napokban a 460 forint alatti árat is megcélozhatják – tette hozzá Bujdos Eszter. Góz Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában