A G-k száma számít

2022.01.29. 08:00

Mobiltelefon cseréjéhez is igényelhető támogatás

K. R.

Az év első felében már igényelhetnek új telefont azok, akiknek régi típusú, úgynevezett 3G-képes készülékük van. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.-vel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít ugyanis az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez. 

A készülékek cseréjére azért van szükség, mert a változó fogyasztói igények és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a hazai mobilszolgáltatók fokozatosan kivezetik a 3G-hálózataikat. Így akinek ilyen telefonja van, és továbbra is szeretné élvezni a digitális világ nyújtotta előnyöket, azoknak fejlett, 4- és 5G-képes mobiltelefonokra kell váltaniuk. 

Arról, hogy mely készülékek szorulnak cserére, a netrefel.hu internetes oldalon tájékozódhatnak az ügyfelek, valamint a mobilszolgáltatójuktól is segítséget kérhetnek az érintettek. 

Mobilkészülékenként bruttó húszezer forintot kaphatnak az igénylők, de ha a megvásárolt új készülék kevesebbe kerül, mint húszezer forint, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát téríti meg az állami támogatás. S mivel több szolgáltató és kereskedő kínálatában találhatók 4G-képes készülékek már akár 40-50 ezer forintos áron, a támogatás összege jelentős segítséget nyújthat az új eszköz megvásárlásához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában