Ünnep

2022.01.23. 12:00

Vetélkedővel ünnepelték a Himnusz születését

Interaktív előadásnak adott otthont pénteken a toponári művelődési ház a magyar kultúra napja alkalmából.

H. M.

A rendezvényen négy városrészből összesen kilenc csapat vett részt. – A Himnuszt bármelyik pillanatban az elejétől a végéig elszavalom – mondta Németh Jánosné, a toponári idősek klubjának tagja. – Ha szívből jön a vers, az nagy élményt jelenthet a hallgatóságnak és az előadónak egyaránt. Örülök, hogy együtt lehetünk, s tartalmas program várja a csapatokat. Fontos, hogy méltóképp megemlékezzünk kultúránkról, közös nemzeti kincsünkről. 
Helyi identitás és kohézió erősítése Kaposváron című program keretében tartották meg a rendezvényt, melyben a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár szakmai segítséget biztosított. Berlik Mária, a toponári művelődési ház szakmai koordinátora azt mondta: a résztvevők előadást hallhattak a Himnusz születéséről, megzenésítéséről, s Kölcsey Ferenc életéről is. A jelenlévők négy városrészből – Töröcske, Toponár, Szentjakab, Tüskevár – érkeztek, s a biztonsági szabályok betartása mellett játékos vetélkedőt is szerveztek számukra. 


– Ez a program is összekovácsolja a közösséget – hangsúlyozta a 72 éves Gerse Ferenc, az egyik toponári csapat tagja. – S lényegesnek érzem, hogy az ember ebben a korban is szellemileg frissen tartsa magát, s egyúttal a találkozásra, beszélgetésekre is lehetőséget nyújt a találkozó. H. M. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában