"Még egy kérdésem volna csupán..."

2022.02.21. 18:48

Potocskáné Colombo-t játszik

Újabb önkormányzatok a jobbikos célkeresztjében, hatvanhat somogyi település "izgulhat"

Munkatársunktól

Ha valaki azt hitte, hogy egyszer és mindenkorra vége szakad a végre sikeres somogyi települések alaptalan vegzálásának, az téved! Úgy teszik, sokkal komolyabb a tét. Potocskáné politikai élet-halál harcot vív a képviselőségért, s úgy tetszik, neki semmi sem drága! Potocskáné helyben jól ismert "segítői" (egykori névadója is..?) semmitől sem riadnak vissza, szinte naponta jelennek meg a valóságot nyomokban tartalmazó, jól célzottan vádaskodó, csúsztatásokkal manipulált híradások. Az önmagára oly kényes média egy része igencsak fittyet hány az "információk" ellenőrzésére, (ugye érdekes...) s nem baj ha nem igaz, de jól hangzik kétes elve alapján "hurcol meg" akár nem közszereplőket is. Olyan ez, mintha egy vezérelt folyamban folyna minden! 

Szóval nem haladt előre az a „nyomozás”, amelyet Potocskáné Kőrösi Anita, a siófoki térség ellenzéki képviselő-jelöltje folytat a Somogy 4. számú választókerületben. A Jobbik alelnökét, a párt listás országgyűlési képviselőjét állítólag az a gyanú vezérli, hogy akár terhelő adatot is találhat a megvalósult fejlesztésekkel, különösen a magyar falu programos beruházásokkal kapcsolatban. A témákban megjelent, újságcikkeknek nevezett irományokban sugallt gyanakvásokat azonban eddig tehát nem igazolta semmi. Amint arról már korábban beszámoltunk, Potocskáné ugyan a településeknek a konkrét pályázati elképzeléseik megvalósításában segíteni nem tudott, de közérdekű adatigénylés formájában bekérte a pályázatokkal kapcsolatos teljes dokumentációkat a fejlesztésekről Igal, Balatonföldvár, Somodor és Szentgáloskér esetében. 

Úgy tudjuk, a felhasznált összes támogatói szerződésre, kifizetési bizonylatokra, a műszaki ellenőrökkel és a pályázatírókkal kötött szerződésekre volt kíváncsi. A települések vezetői lapunknak akkor elmondták, hogy mivel nincs takargatni valójuk, természetesen a törvénynek megfelelően az adatszolgáltatásnak eleget is tettek, bár ez a fajta kíváncsiság jelentősen hátráltatta az önkormányzatok munkáját, arról nem is beszélve, hogy egyébként rendben lévő ügyek dokumentációival kellett újra foglalkozniuk.   

 

Megkerestük Potocskánét, hogy miután több mint egy hónap eltelt az adatigénylése óta, milyen eredményre jutott a dokumentációk áttekintése során? Potocskáné Kőrösi Anita azt mondta:  azóta újabb települések kerültek a célkeresztjébe, de ezeknek a nevét nem akarta elárulni egyelőre. Folyik az adatok feldolgozása, de csak akkor tesz megállapításokat, ha minden adat a rendelkezésére áll, ezért további beérkező iratokat vár. Másik megyékből is szeretne hasonló beruházásokról anyagot gyűjteni, hogy összehasonlító elemzéseket tehessen. Arra a kérdésre, hogy jutott-e valamire Igal, Balatonföldvár, Somodor és Szentgáloskér esetében, mindössze annyit válaszolt, hogy bővítené az adatbázisát, mielőtt messzemenő következtetéseket vonna le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában