Csodálatos természet

2022.03.05. 10:00

Darvak százai pihentek meg a drávaszentesi mocsárban

Nem mindennapi helyzetben sikerült elcsípni darvakat a drávaszentesi mocsárban. A madarak vonulás közben álltak meg táplálkozni a megye déli részén.

Turbéki B.

Az elmúlt napokban nagy számban jelentek meg vonuló darvak a drávaszentesi mocsárban. A több mint 200 daru a hét elején érkezett meg a mocsárba, és a környező gyepterületeken táplálkoztak. Ezután vonultak tovább északra, költőhelyeikre. A Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóságának beszámolója szerint ez egy újabb megerősítése annak a munkának, mely során arra koncentrálnak, hogy ne csak az itt költő fajok, hanem a vonuló madarak is pihenő- és táplálkozóhelyet találjanak a nemzeti park területén. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Dráva menti területein az elmúlt évtizedekben a vizes élőhelyek fenntartására és fejlesztésére koncentráltak. Barcs térségében több beruházás is történt ennek érdekében, ezek közé tartozik a drávaszentesi mocsár vízpótlásának biztosítása is. A pályázat során 7 vízvisszatartó zsilipet alakítottak ki, ennek köszönhetően több, vízhez kötődő védett növény- és állatfaj állományát sikerült növelniük. 

 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában