Elismerés

2022.03.14. 10:00

Somogyiakat ismertek el nemzeti ünnepünk alkalmából

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere, és Vitályos Eszter államtitkár Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, érdemes művész, kiváló művész, valamint babérkoszorú-kitüntetéseket adtak át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban, ahol somogyiak is részt vettek a díjkiosztó ünnepségen.

Turbéki Bernadett

Csernák Árpád színművész, író, szerkesztő, a Búvópatak című havilap főszerkesztője a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. 
A magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjat adományoztak Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas színművésznek, a kaposvári Csiky Gergely színház alkotójának. 
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket adott át a karmelita kolostorban szombaton. 
Az ismeretszerzés mellett a tehetséggondozás és a nyelvoktatás fejlesztését is szolgáló, a helyi kulturális életet színesítő, négy évtizedes népművelői pálya elismeréseként Horváth László Árpád, Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnök-igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehetett át. 
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Somos László, a Kaposvári Egyházmegye általános helynöke, a kaposfői Szent Vendel Plébánia plébánosa a szegény sorban élők, különösen a hátrányos helyzetbe került roma családok megsegítése érdekében végzett önzetlen lelkipásztori szolgálat elismeréseként. T. B. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában