Piac

2022.04.29. 19:15

Hazai epret vittek ajándékba

A zsenge spenót és sóska mellé, ahogy illik, néhányan egy-egy darabka kecskesajtot is betettek a kosarukba a kaposvári Nagypiacon pénteken.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Sokan keresték a paprika- és paradicsompalántákat és volt, aki anyák napjára a virág helyett már hazai epret vett ajándékba. 
Meglátszott a kínálaton, a csapadékos idő kedvezett a gombák szaporodásának. Szegleti László visnyeszéplaki őstermelő májusi pereszkét, júdásfülgombát hozott a kaposvári Nagypiacra pénteken. – Ezeket a fajtákat nem keresik annyira, mindenki a rókagombát és a vargányát várja, azokból is lesz hamarosan – mutatta meg portékáját. 
Kovács Zsanett óriási méretű retekcsomóit kínálta. – Egy csomag egykilónyi, nemcsak kívül szépek, hanem belül is – mutatta áruját a kaposvári őstermelő. Megjelent a magyar zöldbab a piacon, de már fóliás magyar epret is kapni háromezer forintért. – Sokan keresik az újkrumplit és a vásárlók örömére a primőr paprika és paradicsom ára 200-300 forinttal ment lejjebb, ahogy bővül a kínálat egyre kedvezőbben tudják megvásárolni – mondta el Rádóczi Imre kereskedő. 
A zöldségek mellett kecske- és tehénsajt is került a kosarakba. Orbán Ágnes kisbajomi őstermelő hűtőjében saját fűszereivel ízesített gomolya, parenyica és érlelt sajtokkal kedveskedett a vásárlóknak. 
Sorban állás volt a palántákért is. – Paprikát és paradicsomot hoztunk, ezeket már lehet elültetni, a többit majd a későbbiekben, mert azok érzékenyebbek a hidegre – mondta el Csongrádi Zoltánné. Úgy tapasztalja, élénkült a kereslet, akinek van területe, az próbál magának termelni zöldséget. 
Aki pénteken a piacon megéhezett, azt az egykori helyitermék- bolt helyén nyíló étteremben várták csirkepaprikással és húslevessel. Kecskés László üzletvezető elmondta: a vásárlóiknak ajándék krumplis pogácsával és babgulyással kedveskedtek. Góz Lilla 
 

 

A Kaposvári Nagypiac aktuális árai 2022. április 29–30.
 

Újburgonya990 Ft/kg-tól
Újhagyma150 Ft/csomótól
Hónapos retek150 Ft/csomótól
Saláta280 Ft/db-tól Cukkini850 Ft/kg-tól
Főzőtök650 Ft/kg-tól
Lecsópaprika500 Ft/kg-tól
Zöldbab2799 Ft/kg-tól
Karfiol590 Ft/kg-tól
Jégvirág220 Ft/db-tól
Szegfű400 Ft/db-tól
Muskátli, álló600 Ft/db-tól
Petúnia, félfutó600 Ft/db-tól
Eperpalánta (csüngő)500 Ft/db
Paprikapalánta250 Ft/db
Paradicsompalánta250 Ft/db
Orgona300 Ft/csokor
Gyöngyvirág500 Ft/csokor
Eper (magyar)2990 Ft/kg-tól
Eper (görög)1800 Ft/kg-tól
Sertés hátsó csülök1199 Ft/kg
Sertéstarja2200 Ft/kg-tól
Csirkemellfilé (nagy)1449 Ft/kg
Csirkecomb (egész)689 Ft/kg


Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában