Fotók!

2022.04.21. 19:30

Ismét régi szépségét mutatja a kaposvári cseresznyefasor

Virágoznak a Temesvár utcai japán cseresznyefák Kaposváron a Temesvár utcában.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A csodálatos látványt többen megörökítik fotókon és a közösségi oldalon szebbnél szebb felvételeket láthatunk. Volt, aki autóval, más arra sétálva örökítette meg a rózsaszín virágban pompázó japán cseresznyefákat Kaposváron. A Temesvár utca igazi zarándokhellyé vált az évek alatt. 

Fotók. Lang Róbert

– Minden évben eljövünk ide a kislányommal és megcsodáljuk a virágzó fákat – mesélte egy kaposvári édesanya. Több, mint harmincöt éve ültették a fákat a kaposvári utcában, 2018-ban nagy volumenű metszést kellett rajtuk végrehajtani, ugyanis a a kérgeken gombásodás és egyéb betegségek jelentek meg, Két szakértő akkor egybehangzóan azt hangsúlyozta, hogy szükség van a metszésre és a fák élettartamát 10-15 évvel meg lehet ezzel hosszabbítani. Az elmúlt négy évben regenerálódtak a fák és azóta minden tavasszal újra rózsaszín virágait megcsodálhatják a kaposváriak. 

A szakura a cseresznyevirágzás ünnepének jelképe, a virágok rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét szimbolizálja A cseresznyevirágzással kapcsolatos hagyományok Japánban a császári udvarból indultak, majd később a köznép körében is elterjedtek és minden évben ünnepségeket, úgynevezett hanamit tartanak. A japán családok kimennek a parkokban és piknikeken figyelik a cseresznyefák virágzását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában